SANN!E & FRIENDS winnaar bandcontest Alphen on Fire

Afgelopen zaterdagavond 1 april stonden de finalisten van bandcontest Alphen on Fire op het podium van cultuurcentrum Parkvilla. In een bomvolle theaterzaal streden SANN!E & Friends, Slow Start, Phrase., Temporicide, Simon en Mark, Frank & Money – allemaal lokale bands – tot in de late uurtjes om de winnende titel. Er werd door alle zes de acts een waanzinnige show neergezet waarbij het publiek niet in zijn stoel kon blijven zitten. Aan het einde van de avond werd de band SANN!E & FRIENDS uitgeroepen tot winnaar.

SANN!E had het publiek in zijn greep

SANN!E is een multigetalenteerde artiest die zowel rapt als zingt en daarbij live wordt ondersteund door zijn band SANN!E & FR!ENDS. Zoals de naam al zegt is de band echt een vriendengroep. Zij zien elkaar en het publiek als goede vrienden. Tijdens de finale betoverden ze het publiek ruim 25 minuten lang met hun eigen geschreven energieke nummers en unieke sound. De jury – toetsenist Rob Buisman, zangeres Willemijn van ‘t Wout, muzikant en docent Tom Schreuder en muzikant Roland Brons - over het optreden van SANN!E & FRIENDS:

“SANN!E & Friends had het publiek meteen in de greep en liet ook niet meer los. Zanger Sannie zoekt en vindt de verbinding. Daarnaast: muzikaal enorm sterk: zowel instrumentbeheersing als samenspel binnen de band. Variatie in de set; van 'klein' tot 'groot(s)': verhalen die uit het hart worden verteld. Geweldige backing vocals. Gevarieerde nummerkeuze. En een belachelijk grote batterij met energie!” - aldus de jury.

Hoofdprijs

SANN!E & FRIENDS gaat er met de hoofdprijs vandoor, die werd uitgereikt door wethouder Anouk Noordermeer en juryvoorzitter Rob Buisman: een dag professionele studio-opname bij RAIKO Records en een shoptegoed van Kauffman’s Guitar Store. Bovendien zullen zij te zien zijn op het festival Parkkunst in Park Rijnstroom, op Koningsdag donderdag 27 april. De rockband PHRASE. ontving bovendien van Kauffman’s een speciale waarderingsprijs voor hun buitengewone gitaarspel en performance.

Lokaal talent op het podium

Het was overigens geen gemakkelijke keuze voor de jury om tot de winnaar te komen. Alle zes de bands hebben gezamenlijk een waanzinnige indrukwekkende en energieke show neergezet, die enthousiast gepresenteerd werd door muzikant Ben Schuttenbeld.

Na SANN!E & Friends verrasten de heren van Slow Start het publiek met hun eigen geschreven nummers: eigenzinnige rock met ludieke en herkenbare teksten in een eigen jasje. Rockband PHRASE. speelde het publiek omver met hun superstrakke energieke muzikale spel en unieke sound. Singer-songwriter Simon nam de zaal met zijn prachtige stemgeluid mee in eigen nummers en gevoelig gezongen covers, begeleid door twee getalenteerde muzikanten. De jongste deelnemende band Temporicide zette het publiek op scherp met hun snoeiharde eigen heavy metal nummers. ‘Ook als je er niet van houdt, dan houd je er tóch van’, aldus Ben Schuttenbeld. Mark, Frank & Money sloot de avond af met hun dansbare en energieke hiphop/pop nummers: oldschool en funky tegelijk!

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest werd georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire werd mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.