Ontdek de plannen voor het Alphens Korenfestival!

In vergelijking met het festival van vorig jaar hebben is de opzet iets gewijzigd. Vorig jaar voeren twee ponten naar verder weg gelegen locaties; Vogelpark Avifauna en de Oudshoornse kerk. Uit de evaluatie bleek dat deze podia een duidelijk lagere waardering kregen. Deze lagen te ver van de andere podia, de koren waren te lang onderweg. Kortom: het festival-gevoel was daar weg.

Daarom is er dit jaar gekozen voor een compact festival. Alle podia zijn in het centrum van Alphen op loopafstand van elkaar. Je kan dus tussen uw eigen optredens door makkelijk ook naar andere koren luisteren. Het festival wordt dit jaar om 10:30 uur geopend en wordt om 17:45 uur afgesloten. De organisatie schrijft: "Waar we als organisatie trots op zijn is dat zo veel koren zich voor de tweede, derde, of zelfs negende keer inschrijven. Een teken dat het Alphens Korenfestival gewaardeerd wordt en we zien dat als een groot compliment. Als organisatie zijn we bezig met de laatste loodjes, We kijken al uit naar 13 mei en hebben er veel zin in. Met zo veel prachtige koren kan het niets anders dan een geweldig evenement worden."

Locaties

Er is gekozen voor 11 podia, allemaal in het centrum van Alphen aan den Rijn; op loopafstand van elkaar. Het gaat om 5 binnenlocaties, 5 buitenlocaties en 1 met een beetje van beide; het podium in het overdekte winkelcentrum de Aarhof. Alle locaties zijn er eerder podium geweest in het Alphens Korenfestival. Je vindt de koren op:

- De Aarkade
- Thorbeckeplein
- Bibliotheek
- Aarhof binnen
- HEMA buiten
- Adventskerk
- Bonifaciuskerk
- Sebastian
- Rijnplein
- Oude Synagoge
- Aarkade

Meer informatie vind je op de website van alkoren.nl