Natuurlijk overnachten - op camping Polderflora

Ze wilden eens wat anders, maar wisten niet precies wat. Totdat de mogelijkheid kwam in 2017 om de boerencamping van de kinderen van Theo Vergeer op het Rietveldsepad in Alphen over te nemen. ”Het voelde als een soort ‘Ik vertrek’, maar dan heel dichtbij”, vertelt Jeanette Dijkshoorn lachend. Samen met haar man André Vrolijk en haar gezin woonden en werkten ze in Woubrugge. Nu zou ze niets anders meer willen. Op het unieke stukje Alphen hebben ze op het Rietveldsepad de kleinschalige en gemoedelijke camping uitgebreid tot 35 caravanplaatsen, 3 chalets en een groot tentenveld.

Altijd een vakantiegevoel

“Ik zeg altijd dat we hier niks hebben, maar daardoor alles! Natuurlijk hebben we alle toilet- en douchevoorzieningen, maar verder geen attracties, restaurants of wat dan ook. Je geniet hier puur van de natuur. Je verblijft midden in de polder en het is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en vogelspotters. Wij noemen het ook wel onze groene oase aan de rand van Alphen aan den Rijn.”

Het is hard werken voor Jeanette en André maar genieten er ondertussen met volle teugen van. Omdat haar man ook nog ander werk heeft komt het reilen en zeilen op de camping neer op Jeanette: “Dat doe ik natuurlijk met liefde. Hoe fijn is het om altijd tussen vakantie vierende mensen te zitten en ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk van onze camping kunnen genieten. Het uitzicht hier over de polder en de vijvers is magnifiek. We zitten dicht bij de grote steden waardoor de combinatie van het platteland en de stad zo verrassend is. En we blijven er altijd voor vechten om deze unieke plek te kunnen behouden.”