“Met Tiny Houses krijgen starters ook een kans”

“Met Tiny Houses krijgen starters ook een kans”

| Angela Ponsioen

Hij denkt vanuit de binnenkant en bouwt daar een schil omheen. Dat is wat architect Edward Boegheim (53) het liefste doet, nieuw ontwikkelen of panden herbestemmen, altijd met respect voor de bestaande details. Ook het pand waar zijn eigen B3D architectenstudio gevestigd is kreeg enkele jaren geleden een complete metamorfose. Van van Arkel, de lampenwinkel van zijn ouders die iedere oud-Alphenaar nog wel kent, tot een moderne designstudio waar al ruim 23 jaar de meest bijzondere ontwerpen vandaan komen. Zoals deze zelfvoorzienende Tiny Houses.

“Ik ben begonnen als interieurarchitect en dat heb ik later uitgebouwd naar architect met mijn eigen architectenburo. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte harmonie tussen de fundamentele elementen: lijnen, vormen en licht”, vertelt Edward vol passie over zijn werk. Ik heb villa’s gebouwd op Ibiza, appartementen ontworpen in oude bankgebouwen, de mooiste interieurs ontworpen tot nu een ontwerp van deze bijzondere Tiny Houses.

Out of the box

“Ik ben een echte ‘out of the box’ denker. Dat deed ik ook al met mijn licht- en interieurontwerpen, maar nu ook als architect. Ik zou dit graag meer hier in Alphen willen toepassen. De potentie hier is zo groot. In Alphen heb je alles. Je kunt hier fantastisch wonen, werken én recreëren. Toen ik de opdracht kreeg om een ontwerp te maken voor 15 Tiny Houses in 4 verschillende types, heb ik dat met beide handen aangegrepen en heb ik met mijn team een paar mooie ideeën uitgewerkt. Het zijn allemaal voorbeelden hoe het zou kunnen. Niets is hier nog definitief aan. De huisjes zijn vrij snel te realiseren. En die 15 stuks geven het gevoel van een wijkje met veel gezelligheid. Ze zijn natuurlijk perfect geschikt voor starters, die krijgen hiermee een kans op de woningmarkt. Zij zijn tenslotte de toekomst.”