Megan In the spo(r)tlight

Megan In the spo(r)tlight

| Alphen Vitaal

1. Wat doet een beweegmakelaar en wanneer kunnen mensen contact opnemen?
Wanneer je op zoek bent naar passende beweging is het lastig om een goede keuze te maken uit alle mogelijkheden die er zijn. Tijdens een gesprek wordt gekeken welk beweegaanbod het best bij je wensen past. De beweegmakelaar heeft een compleet overzicht van alle partijen die zich bezig houden met het aanbieden van sport en bewegen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wat is er voor jouw leeftijd en is dicht in de buurt? Samen kijk je welke vorm het beste bij je past. De beweegmakelaar neemt contact op met de aanbieder zodat zij weten dat je komt en je zo snel mogelijk kan beginnen.

2. Jij bent buurtsportcoach aangepast sporten. Wat doe jij allemaal voor deze doelgroep?
Ik als buurtsportcoach aangepast sporten zet mij in voor alle doelgroepen waar nog weinig tot geen beweeg aanbod voor is in de gehele gemeente Alphen aan den Rijn Op dit moment geef ik zelf aan verschillende groepen les waaronder groepen met mensen met een niet aangeboren Hersenletsel, een groep mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische achtergrond, dementerende ouderen en statushouders.

3. Komen er nog leuke evenementen aan voor Aangepast sporten?
In de aankomende maanden komen er zeker nog een aantal leuke evenementen en activiteiten aan waar je je snel voor kunt gaan aanmelden:

- Vanaf 25 april kun je 3 lessen kennis komen maken met tennis voor mensen met een verstandelijke beperking bij ATC TEAN. De datums zijn 25 april, 2 mei en 9 mei van 17:15-18:15 uur.

- Dinsdag 2 mei start Fysio van de Berg met een beweeg groep voor kinderen met autisme tussen de 8-18 jaar. De activiteit is van 17:00-18:00 uur en van 18:00-19:00 uur.

- Woensdag 3 mei in de meivakantie organiseren wij een sport proeverij voor mensen met een verstandelijke beperking in het Europapark. Kom kennis maken met verschillende beweegvormen en misschien vind jij wel jouw sport.

- Zaterdag 13 mei organiseren wij van 10:00-11:30 uur in de gymzaal van de Oude Wereld een beweeg activiteit voor mensen met een fysieke beperking. Wij nodigen verschillende verenigingen uit die een aanbod hebben of willen gaan aanbieden voor deze doelgroep. Dit doen wij samen met de RESA zodat zij hun activiteiten aanbod ook kunnen uitbreiden. Een vervolg op deze activiteit is dat wij structureel een groep willen neerzetten die samen met ons langs verschillende verenigingen gaat om eens kennis te maken met de club en sport om zo jouw favoriete sport te vinden.

- Wij als Alphen Vitaal willen het platform zijn waar alle activiteiten en het aanbod op het gebied van aangepast sporten gebundeld kan worden. Heb je aanbod en staat het nog niet op de website of clubbase neem dan contact op.

Mocht je meer informatie willen over de bovenstaande activiteiten of op zoek zijn naar iets heel anders. Neem dan contact op met Megan van den Nieuwendijk via m.vandennieuwendijk@alphenvitaal.nl of bel naar 06-38622975.