Proeven: Maak kennis met Pizzeria Trattoria Pepe!

Er is een nieuwe pizzeria in town! Pizzeria Trattoria Pepe opende vorige week haar deuren en ik werd meteen enthousiast. Als echte pizza liefhebber moest ik natuurlijk de proef op de som nemen. Zondagavond brachten we een bezoek aan de pizzeria om pizza's af te halen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Alphen aan den Rijn is een heerlijke pizzeria rijker. Pepe wordt gerund door vrienden Nourdin en Peter. Wat begon als een grapje, groeide uit tot een echt serieus plan. Peter is verantwoordelijk voor al het lekkers wat uit de keuken vandaan komt. Alles wordt dagvers en helemaal zelf bereid. Jarenlang werkt hij in een pizzeria in Leiden, waar hij ervaring op heeft gedaan en de kneepjes van het authentieke Italiaanse vak leerde. En sinds vorige week werd de droom van de twee vrienden, een eigen zaak, werkelijkheid. Een eigen pizzeria en trattoria in de Hooftstraat.

Het is een klein restaurant, met maar zes tafeltjes en een open keuken met grote pizzaoven. Ze richten zich voornamelijk op het afhalen en bezorgen maar als je mazzel hebt kan je plaatsnemen aan één van de tafeltjes in het knusse restaurant. De prachtige stenen muur springt meteen in het oog en je ziet dat er tijd en aandacht is besteed aan de inrichting. "Dat is het werk van mijn broertje", vertelt Nourdin. "Hij is aannemer en kon ons gelukkig helpen bij het verbouwen van dit pand."

Wij gingen voor de pizza Quattro Formaggi en Giuseppe. De pizza's hebben een heerlijke dunne bodem en knapperige korst, en je proeft dat er aandacht wordt besteed aan kwaliteit en verse ingrediënten. Kortom: ga het zelf een keertje proeven en bestel de heerlijke pizza's. En tip van ons, de dessert zijn ook om je vingers bij af te likken!

Pizzeria Trattoria Pepe is zes dagen per week geopend.