Laat je fiets gratis controleren

Laat je fiets gratis controleren

| Redactie Hier is Alphen

De Fietsersbond organiseert samen met de gemeente en rijwielhandelaren ook dit jaar weer de fietsverlichtingsactie. Op zaterdag 4 november kan je van 09.30 tot 15.30 uur terecht bij de stand van de Fietsersbond op het hoek van de Aarkade-De Vest in Alphen aan den Rijn (voor de bibliotheek). Ook kan je deze dag terecht bij verschillende fietsenwinkels om je fietsverlichting gratis te laten controleren. Als reparatie nodig is, hoef je alleen voor het gebruikte materiaal te betalen. Bij de stand van de Fietsersbond kunt u bovendien gratis uw postcode in uw fiets laten graveren.

Geen tijd op 4 november?

Dan krijg je de week erna nog een kans. Van 6 tot 11 november geven de deelnemende winkels 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) voor reparatie van de verlichting.

Voorkom ongelukken

Met werkende fietsverlichting ben je beter zichtbaar in het donker. Dat voorkomt ongelukken, en ergenis bij andere weggebruikers. De regionale fietsverlichtingsactie sluit aan bij de landelijke campagne 'AAN in het donker'. 

Boete

Als je in het donker zonder verlichting fiets riskeer je een boete van 60 euro. Als je geen reflectors hebt riskeer je een boete van 40 euro.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website fietsersbond.nl/alphenaandenrijn

Deelnemende winkels

Atlas Fietsen
Bakker Fietsen
Bikeshop-Alphen
Gek van Fietsen
Van der Louw Tweewielers
Fiets-Exclusief
Bike Totaal Samplonius
Stuifzwam Fietsen
voorFietsen
Profile Hans Jansen
Hoogduijn Tweewielers
Theo van Zanten Tweewielers
Bike Totaal van der Post