Kunstspecial Anselm film en lezing bij Parkvilla

Anselm Kiefer is een Duitse kunstschilder en beeldhouwer. Hij wordt gezien als één van de grootste, nog levende kunstenaars. Parkvilla organiseert een film en lezing over deze invloedrijke en vernieuwende kunstenaar. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. Tot en met 25 februari 2024 is er in Museum Voorlinden in Wassenaar een solotentoonstelling van Anselm: een mooi cultureel uitje voor in de kerstvakantie.

De film ‘Anselm’ is gemaakt door een van de meest belangrijke Duitse filmmakers van deze tijd, Wim Wenders. Wenders laat de camera langzaam door de sculpturen en schilderijen bewegen, met bijzondere aandacht voor de gestapelde structuren, gipsen jurken en immense schilderijen. Een bijzonder portret en een unieke filmervaring. De documentaire volgt Anselm Kiefer gedurende meer dan twee jaar, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht. De film is op 7, 11 en 14 december te zien.

Kunstlezing Kunsthistoricus Karin Braamhorst neemt je op 4 december mee in de intrigerende wereld van Anselm. De kunstenaar maakt kunst op monumentale schaal met ongebruikelijke materialen zoals goud, olieverf, stro en lood. Hij stelt zijn werk bloot aan de elementen steekt ze in brand of voegt levensgrote objecten toe. Zo creëert hij schilderijen, sculpturen en installaties vol textuur en betekenis, waaraan hij liefst blijft doorwerken. Een kunstwerk is voor hem nooit klaar.

De lezing in combinatie met de film biedt een compleet beeld van de buitengewone wereld en het werk van een van de meest vooraanstaande moderne kunstenaars van nu. Door een passe-partout voor film en lezing is er een korting te verkrijgen, zie parkvilla.nl/evenementen.