Kledingbank Groene Hart: Modewinkel voor minima opent haar deuren

Op 9 maart opent Kledingbank Groene Hart een nieuw winkelpand in de Aarhof. In deze ‘winkel zonder kassa’ kunnen inwoners met een kleine beurs twee keer per jaar op afspraak een kledingoutfit uitzoeken. Op 10 en 11 maart kunnen geïnteresseerde Alphenaren de winkel komen bewonderen en vertellen vrijwilligers over het werk van Kledingbank Groene Hart.

Iedereen wil er leuk uitzien
Kledingbank Groene Hart is gestart in 2019 en helpt gezinnen met een laag inkomen (bijstand + 20%) door het aanbieden van gratis modieuze kleding. "Onze visie is dat er leuk uitzien bijdraagt aan het zelfvertrouwen dat nodig is op de weg naar een betere leefsituatie. We begonnen met 400 klanten, maar dat zijn er inmiddels al bijna 1.600. We verwachten (helaas) dat het aantal mensen dat een beroep op ons kan zal doen in 2025 meer dan verdubbeld zal zijn."

Winkel en magazijn
"Onze ruimte voor magazijn en winkel in De Jozef werd al snel te klein en samen met de gemeente Alphen aan den Rijn is gezocht naar een ander onderkomen. In januari kwam het goede nieuws dat wij voor een periode van 2 jaar een winkelpand aan de buitenzijde van de Aarhof kunnen gebruiken. De ruimte in De Jozef blijft wordt nu volledig ingericht als magazijn." Zo is er tijd gekocht voor het zoeken naar een definitieve plek.

Opening en open dag
De afgelopen twee maanden heeft een grote groep vrijwilligers de voormalige speelgoedzaak aan de buitenzijde van de Aarhof omgetoverd tot een prachtige modewinkel met kleding voor dames, heren en kinderen. "Dat resultaat willen wij als trotse vrijwilligersorganisatie graag aan iedereen laten zien." Op 9 maart van 16.00 uur – 18.00 uur vindt de officiële opening van het nieuwe winkelpand plaats voor genodigden. Wethouder Anouk Noordermeer verzorgt het officiële openingsmoment rond 16.30 uur. Op 10 en 11 maart van 11.00 – 15.00 uur is het Open Dag en zijn alle andere geïnteresseerden welkom. Het adres is Aarhof 68.