Karin de Jong over haar vernieuwde Gusto Fashion

In 2015 besloot Karin (54) het roer om te gooien. Ze zegde haar baan op en begon samen met haar man Yaniv hun modewinkel Gusto, dat inmiddels precies 8 jaar bestaat. Het werd daarom tijd voor een frisse wind en is ze met haar winkel verhuisd van de Castellumstraat naar de gezellige Raadhuisstraat, midden in het stadshart van Alphen.

Karin: “Ik ben inmiddels 33 jaar samen met Yaniv Auney, waarvan 22 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 zoons, Daan van 21 en Marijn van 18 jaar. Dat ik samen met Yaniv Gusto begonnen ben, was een logische stap. Yaniv heeft een groot netwerk in de Fashion en accessoires vanuit zijn groothandel en productie hierin. Voor hem was de stap dan ook niet zo groot, voor mij was het een compleet nieuw begin. Omdat hij al jaren als groothandel winkels voorzag van advies en collecties wist hij heel goed waar wij ons op moesten richten en welke doelgroep wij aan wilden spreken.

Ladies Fashion & accessoires

“Gusto kun je het beste omschrijven als urbain chique, een tikkeltje stoer, hip, shiny en toch basic. We brengen fashion waar je je mooi en lekker in voelt, dat allemaal voor een eerlijke prijs.”

Waarom verhuisd naar Raadhuisstraat?

“Na 8 jaar in de Castellumstraat was het tijd voor een frisse wind. Toen Nel (t Woonhuys) aangaf te vertrekken uit de Raadhuisstraat bracht dat ons op het idee om de winkel compleet te verbouwen, op te knappen en er een vernieuwde versie van Gusto te openen.

Wat een enorme klus was dat. We zijn hartstikke trots op het resultaat. Het is ook zo’n leuke gezellige plek met een heerlijk terras aan het water.”

Wat vind je van Alphen als winkelstad?

“Ik merk als Alphense ondernemer dat wij heel wat winkelaars hebben van buiten onze gemeente. In onze winkel komen dagelijks klanten uit de grotere steden. We hebben dus echt wel wat te bieden. Er is een goede weg ingeslagen met het opknappen en opvullen van het centrum. Het is wel belangrijk dat de verhouding winkels - horeca in balans blijft.”

Wat zou je willen veranderen en wat is leuk aan Alphen?

“In Alphen (en omgeving) is echt genoeg te beleven. Fietsen, wandelen, varen, mooie natuurgebieden, leuke historische plaatsen en dorpen, winkelen en horeca. En de grote steden liggen op steenworp afstand. Zeker in de afgelopen weken hebben wij gemerkt dat er echt heel veel (buitenlandse) toeristen Alphen een bezoekje brengen.”