Internationale mannendag

Internationale mannendag

| Redactie Hier is Alphen

Nederland hoort wereldwijd tot de top van de meest vrouwelijke samenlevingen. Dit beweert Ramon Blenderman van Mannentijd.nl in het AD van afgelopen dinsdag 14 november: “Op een schaal van nul tot honderd staat Nederland op veertien. Nul is dan puur vrouwelijk en honderd puur mannelijk, wat overigens niets zegt over de waardering.” Volgens Ramon is de Nederlandse samenleving steeds vrouwelijker geworden en worden de vrouwelijke eigenschappen steeds sterker gewaardeerd, zeker in deze tijden van ‘me too’. Daardoor is hij vijf jaar geleden met het project Mannentijd.nl.

“Ik ben begonnen met deze zoektocht deze verschuiving betekent voor mijn manzijn.” Tijdens het project Mannentijd organiseren ze regelmatig bijeenkomsten met zo’n vijftien mannen. Concrete thema’s als omgang met collega’s, ontmoeting met een eerste vrouw, schuldgevoel en trots. Voor meer informatie www.mannentijd.nl

Hoe vrouwelijk is de Alphense samenleving eigenlijk?

We hebben een vrouwelijke burgemeester Liesbeth Spies, een vrouwelijke wethouder Anouk Noordermeer, vrouwelijk voorzitter van de VOA Elles in ’t Veld, vrouwelijke directeur Woonforte Monique Brewster, vrouwelijke voorzitter ARC Irma Ligtvoet en ga zo maar door.

Weet jij nog meer vrouwen die een belangrijke bijdrage leveren aan de Alphense samenleving? Stuur dan een berichtje naar redactie@hierisalphen.nl o.v.v. Alphense Topvrouwen.