Gemeente Alphen aan den Rijn werkt hard aan het verbeteren van het fietsklimaat in onze regio.

Ze doet al veel op het gebied van fietsen en ook dit jaar is de aandacht hiernaar uitgegaan: de regionale fietsconferentie in april, het aanleggen van fietsbrug De Raadsbrug over het Aarkanaal, het verbeteren van de fietsenstalling bij het NS-station Alphen aan den Rijn, een proef voor verschillende vormen van fietsparkeren in het Alphense stadshart, de proefafsluiting van de Ziendeweg in Aarlanderveen voor gemotoriseerd verkeer en de uitbreiding van de doorfietsroute over de Rijndijk-oost. De gemeente kijkt ook jaarlijks naar de inventarisatie die de Fietsersbond aanreikt, met praktische verbeterpunten.

Enquête naar verbeterpunten

De Fietsersbond vraagt daarnaast om de twee jaar aan alle Nederlanders om hun gemeente te beoordelen op verschillende punten zoals veiligheid, infrastructuur en plezier in relatie tot fietsen. Het doel is om gemeenten te stimuleren het fietsen in de gemeente te verbeteren en inzicht te geven in het fietsklimaat. Gemeenten die goed scoren maken kans op de begeerde titel: Fietsgemeente 2024! De verkiezing vindt tweejaarlijks plaats.

Uw ervaring telt mee

De gemeente en haar fietspartners doen al veel, maar er is nog zeker meer te doen. Ze willen graag horen wat u als fietser ervaart en hoe het fietsklimaat nog verder kan verbeteren. Laat weten hoe u de drukte op het fietspad ervaart, of kinderen veilig naar school kunnen fietsen en hoe u de fietsroute naar werk of de sportvereniging beleeft. Deel daarom vooral voor 12 november uw ervaringen op https://www.fietsersbond.nl/fietsgemeente/. De resultaten dienen als input voor het aanpakken van fietsknelpunten uit het gemeentelijk Programma Fietshart Alphen 2030!