Gymnastiekvereniging D.O.S - bestaat binnenkort 100 jaar

Wie kent D.O.S eigenlijk niet. Het is al bijna 100 jaar een begrip in Alphen aan den Rijn. De activiteiten van de vereniging vinden plaats in het D.O.S. Sporthome. Een locatie waar iedereen met plezier aan de slag kan gaan. Er is aanbod voor jong tot oud, selectie en recreatie.

Bestuurslid Mariska Sluijs vertelt waar D.O.S. op dit moment zoal mee bezig is, zoals speciaal voor vrouwen van 50 jaar en ouder de ‘Damesfit’ georganiseerd wordt. 

In de 2e helft van 2024 gaan jullie aan de slag met de doelgroep 50+. Wat voor programma hebben jullie voor hen en waarom hebben jullie gekozen voor deze doelgroep?

We willen aanbod hebben voor jong tot oud en daarnaast kregen we steeds vaker de vraag of we een beweegactiviteit alleen voor vrouwen hebben. Daarom hebben we ervoor gekozen om op maandagavond om 19:30 uur ‘Damesfit’ te organiseren bij DOS. Speciaal voor vrouwen van 50 jaar en ouder is er conditiegym, voor het algehele uithoudingsvermogen.

Dat klinkt goed. Zijn er al aanmeldingen?

We hebben nu al 10 dames die zich hebben aangemeld en er kunnen maximaal 25 dames meedoen. Door het programma ‘50Fit’ van Alphen Vitaal betalen de deelnemers €50,- voor maar liefst 12 lessen.

Jullie zijn er dus voor jong en oud. Naast het 50+ programma organiseren jullie ook een jongtalenten selectietest. Wat is dit voor test en voor wie is het bedoeld?

De selectietest is bedoeld voor meisjes geboren in 2017 en 2018, sterk en lenig zijn en het liefst elke dag turnen.

Tijdens de selectietest zullen verschillende, speelse opdrachten uitgevoerd worden onder begeleiding. Een week na de test zullen de ouders de uitslag van de test ontvangen, met daarin een advies welke turngroep het best bij de deelneemster past om na de zomer te gaan turnen.

Na de zomer is al vrij snel. Wanneer is deze selectietest?

Op zondag 30 juni van 13:00 – 15:00 uur in het DOS Sporthome

Dillenburg 4; 2404EV Alphen aan den Rijn

Waarschijnlijk willen jullie vooraf weten wie naar de test komt. Hoe kunnen de meisjes zich aanmelden?

De meisjes kunnen zich opgeven via talent@dos-alphen.nl Vermeld hierin jouw naam, leeftijd, turnervaring en huidige club/trainer. Wanneer vriendinnetjes samen naar de test komen, zullen ze in hetzelfde groepje zitten bij het volgen van de test.