Een maestro die zijn orkest leid bij de Alphense maestro battle 2023.

Dit zijn de zeven maestro's die tegen elkaar strijden

Op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn gaat op zaterdag 17 juni om 13.00 uur de Battle der Alphense & Bodegraafse Maestro’s van start. Bij deze speciale editie nemen winnaars en finalisten van de Alphense & Bodegraafse Maestro edities van de afgelopen jaren plaats op de bok van het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2023 en de bijbehorende Alphense Maestro 2023 Trofee die gesponsord wordt door Garage van der Hee.

De Alphense Maestro’s Rens van Renssen - winnaar 2022, Evon Zevenbergen - winnaar 2018, Thérèse Jacobs - finalist 2022 en Eline Ossevoort - finalist 2019 nemen het op tegen de Maestro’s uit Bodegraven-Reeuwijk: Kaylee Baggerman – winnares Bodegraafse Maestro 2023, Saskia Nagel – finalist Bodegraafse Maestro 2023, Annemarie Visser – finalist Bodegraafse Maestro 2023, Esther van Lunteren - winnares 2019, Fauve Kok - winnares 2017 en Hans Mooren - finalist 2017. Alle Maestro kandidaten krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Joop Nijholt en Aubrey Snell, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de allereerste Alphense Maestro editie zal de Maestro’s bij het publiek introduceren.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale staat de Hongaarse Dans nr.5 op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan alle drie hetzelfde werk.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Ze zijn ze op tournee geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh. Dit organiseren we de 5e Bodegraafse en 7e Alphense Maestro. Het FPO heeft voor 2e helft juni 2024 een tournee naar Zweden op de planning staan.

Voor de Alphense Maestro 2023 ontvingen we een financiële bijdrage van Fonds Alphen, Stichting Rijnkade 1630 en Garage van der Hee Zwammerdam.

Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Alphense Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl bezoeken of een mail sturen naar streekfestival@gmail.com