De leukste uitjes on a budget in Alphen

Op zoek naar iets leuks om te doen, maar wil je liever niet teveel geld uitgeven? In Alphen en haar dorpen vind je meer dan genoeg budget opties zodat jij er toch lekker op uit kan. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud.

Kosteloos kunst kijken

In Galerie Alphen Art vind je regelmatig bijzondere exposities. Op dit is er een expositie van zeven kunstenaars, waar je verschillende soorten kunst kunt zien. Van (abstract) schilderwerk, tot keramiek, beeldhouwwerk en ander driedimensioneel werk. Je vindt STA-ART in de Aarhof. Wist je dat ze ook andere projecten en belevingen organiseren? Het eerste weekend van april is er een Cross-over improvisatieweekend. 

Geniet van het groen

Alphen aan den Rijn ligt midden in het Groene Hart, en daarom kan je hier genieten van ontzettend veel natuur. Fietsen, wandelen, varen, het kan hier allemaal. Wijk eens uit naar het Bentwoud in Benthuizen, en ontdek hoe uitgestrekt en mooi het er is. Het is een nieuw bos, maar er is nu al van alles te zien en beleven. Voor de kleintjes is er een Kabouterpad, Laarzenpad, Kinderbomenroute, Speelbos en kan je zelfs een dagje hulpboswachter zijn! Wist je dat je ook met de boswachter op excursie kunt gaan? In het aankomende magazine lees je een leuk interview met Boswachter Jonathan Leeuwis

Speeltuin de Rode Wip

Ken je speeltuin de Rode Wip in Hazerswoude Rijndijk al? De speeltuin bestaat al sinds 1965 en is een plek waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. De Rode Wip wordt onderhouden door Jeugdwerk Hazerswoude en zij organiseren nog veel meer leuke activiteiten. Zo is er iedere maand een jeugdsoos in dorpshuis de Som in Hazerswoude Rijndijk, organiseren ze een Paasfeest, workshops, de avondvierdaagse en in de zomer een jeugdvakantieweek. 

TOOST Foodtruck festival

Zet 27 en 28 mei maar vast in je agenda want TOOST Foodtruck festival komt weer terug naar het Europapark. De toegang is gratis en er is naast lekker eten ook  muziek, workshops van Kunstkipp, een circusspeelplaats, wordt er geschminkt en kan er ouderwets worden geschommeld in de schommelbootjes. De kleintjes kunnen zich ook nog vermaken met de TOOST festivalquiz.

Ontdek Alphen vanaf het water

En niet met de boot, maar met een SUP! Nog even en dan mogen we weer genieten van de Nederlandse zomer, en wat is er nu lekkerder dan het water op te gaan? In Alphen aan den Rijn kan je op verschillende plekken SUP boards huren, zoals bij Sunset Beachbar, de surfvereniging en Wet 'n Wild. Blijf lekker dobberen op de Zegerplas, of SUP juist richting het centrum. Met een waterdichte tas neem je zelf je versnaperingen mee óf stop natuurlijk bij één van de leuke terrassen in het centrum langs het water. Liever buiten Alphen suppen? Ga dan eens richting de Nieuwkoopse Plassen of het Braassemermeer. 

Fietsen langs de streekstalletjes

Ontdek de prachtige buitengebieden van onze gemeente en fiets langs leuke streekstalletjes! In Alphen aan den Rijn en haar dorpen vind je langs de landweggetjes ontzettend leuke streek- en landwinkeltjes. Of het nu een kleine automaat aan de weg is, of een knus winkeltje met huisgemaakte producten, we hebben het allemaal. Kies één van de leuke fietsroutes uit en ontdek welke winkeltjes je allemaal vindt onderweg. Van kaas tot honing, van verse melk tot verse bloemen. 

Heb jij ook leuke budgettips? Deel ze dan met onze redactie door te mailen naar redactie@hierisalphen.nl