Dameskledingzaak Pareltjes bestaat 1 jaar!

Dameskledingzaak Pareltjes bestaat 1 jaar!

| Redactie Hier is Alphen

Op zaterdag 16 september viert Pareltjes haar 1-jarig jubileum. Bij de dameskledingzaak in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn worden klanten tussen 10.00 en 17.00 uur onthaald op een lekker hapje en een drankje en een goodiebag bij aankoop van een artikel. Op de jaarmarkt op 20 september staat een kraam voor de winkel met mooie Pareltjes.

Het eerste wat opvalt als je de winkel aan de Hoofstraat 75 binnenkomt is de frisse uitstraling. Dat is vrij uniek voor een winkel die uitsluitend pre-loved fashion, oftewel tweedehands kleding, verkoopt. Elk kledingstuk is uniek en dat maakt shoppen bij Pareltjes een leuke bezigheid voor vrouwen tussen de 18 en 80 jaar. Tussen de kleding vind je vaak bekende merken, maar dan vriendelijk geprijsd. “Echt een aanwinst voor Alphen” volgens vaste klant Gaby Breuer.

Elke vrouw verdient een Pareltje
Eigenaresse Marjoleine Tekenbroek over de stap die ze vorig jaar waagde: “Deze winkel beginnen was al lang een wens van mij. Ik koop zelf al heel lang tweedehands kleding want ik vind het zonde dat zoveel mooie kleding in de container verdwijnt, terwijl iemand daar nog veel plezier van kan hebben. Er is al zoveel verspilling! We hebben al heel wat vaste klanten en kledinginbrengers, dat maakt het erg gezellig in de winkel. Mijn motto is dan ook: elke vrouw verdient een Pareltje!”

Een duurzaam concept
Bij Pareltjes kun je niet alleen shoppen, maar ook je kleding in consignatie brengen. De kwaliteit van de kleding is hoog, elk item wordt bekeken en geprijsd. Daarna hangt het 6 tot 8 weken in de winkel. Van alles wat verkocht wordt krijgt de inbrenger 40% uitbetaald. Kleding die niet verkocht is of niet ingenomen, kan weer worden opgehaald, of gedoneerd aan een goed doel. Samen met haar klanten draagt Marjoleine op een leuke manier bij aan een duurzame lifestyle.  

De winkel is wekelijks geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.