Beeldend kunstenaars organiseren 9, 10 en 11 juni Alphen Art Event - op De Werf

Op 9, 10 en 11 juni 2023 gaat de eerste editie van het Alphen Art Event van start. Tijdens dit weekend zijn de industriële hallen in het havengebied De Werf het decor voor een bijzonder kunstevenement. Bezoekers kunnen kunst beleven bij de grote expositie van lokaal en regionaal talent, en genieten van diverse live optredens en workshops. Ook wordt een bijzonder kunstwerk gepresenteerd dat speciaal voor het event in samenwerking met Cultuurpalet door 1.000 basisschoolleerlingen is gemaakt. 

Expositie van ruim 100 kunstenaars en live optredens 

Meer dan 100 hedendaagse kunstenaars van binnen en buiten de regio exposeren in verschillende 2D en 3D disciplines. Er wordt gebruik gemaakt van de circa 1000m2 grote botenloods voor de expositie, en in de overdekte buitenruimte word je verrast door diverse optredens. Ook zijn gerenommeerde Street Artists live aan het werk met spuitbussen. Op het podium vinden demonstraties van live art en workshops plaats. Bovendien kunnen bezoekers genieten van optredens met muziek, dans, theater, poëzie en spoken word. 

Zwevend kunstwerk door 300 basisschoolleerlingen 

Het doel van het evenement is verbinding creëren en inspireren door middel van kunst. Dit is onder andere terug te vinden in een bijzonder project door Cultuurpalet, de stichting die zich inzet voor kunst- en cultuureducatie op basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. De afgelopen weken is door 1.000 leerlingen op De Werf gewerkt aan een zwevend kunstwerk dat in het Alphen Art Weekend wordt gepresenteerd. 

Meer informatie 

Op de website van het event www.alphenartevent.nl is het gehele programma te vinden.

AlphenArtEvent wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn, het Prins Bernhard Cultuurfonds, cultuurplatform KHABBAZ, Stichting Rijnkade 1630, Haven aan den Rijn, STA-Art.