Alphense Naomi (22) werkt op - ‘Boerderij van Hoop’ in Kenia

Een boerderij in Kenia waar straatjongens in twee jaar transformeren tot agrariërs met een toekomst. Dat is het bijzondere verhaal van de Osligifarm (boerderij van Hoop) in Kenia waar de Alphense boerendochter Naomi stage loopt. Dit missionair project raakt levens van kansarme jongens uit de sloppenwijken van Kenia. Lees hier meer

Naomi: “Het raakt me om te zien hoe de jongens gepassioneerd raken voor het kweken van groenten of het houden van koeien en zo het leven van drugs, criminaliteit en bendes achter zich te laten. De jongens op de boerderij hebben verschillende achtergronden, ze komen vaak uit moeilijke omstandigheden.”

Project verandert levens van de jongens

Voor boerendochter Naomi was de overgang van het rustige en georganiseerde Alphense platteland naar het drukke Kenia zeker niet makkelijk. Studerend op de agrarische Hogeschool Aeres in Dronten, loopt ze momenteel haar afstudeerstage op de 6 hectare grootte boerderij met de toepasselijke naam ‘Boerderij van Hoop’.

“Dit project geeft ze een kans om iets van hun leven te maken, om hun te zien groeien en het leven en hun geloof weer te kunnen omarmen. Ik ben enorm dankbaar dat ik ze hierbij mag en kan helpen.”