Alphens schaatstalent Sem Spruit - naar Jeugd Olympische Spelen

Zijn droom is uitgekomen. Alphens schaatstalent Sem Spruit (15) vertrekt deze week naar Zuid-Korea, Provincie Gangwon, waar hij uit zal komen voor TEAM NL. De Jeugd Olympische Spelen (leeftijd 14 tot 18 jaar) wordt van 19 januari tot en met 1 februari gehouden in de steden Pyeongchang en Gangneung. Daar zullen de beste wintersporters van de wereld (in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar) uitkomen voor hun land.Tijdens de Residentie Cup in november heeft Spruit zich weten te plaatsen op zijn trainingsbaan, de Uithof Den Haag, voor de Spelen. Een droom komt uit voor elke sporter om op de (Jeugd) Olympische Spelen te mogen strijden om de medailles, zo ook voor Sem. 

Dit weekend stond hij nog aan de start op het Nederlands Kampioenschap Langebaan schaatsen Junioren in Thialf. Na zijn val op de 500 meter wist hij zich zeer sterk te herpakken. Maar liefst 3x reed Sem naar een medaille in rappe tijden, 1500 meter zilver (1.51.27) 1000 meter brons (1.13.44)  en op de mass start zilver. Binnen dit toernooi werd ook nog een 3000 meter verreden voor het allround kampioenschap. In deze race klopte alles, technisch liep het goed en had hij ook inhoud om een sterke tijd neer te zetten. 

Hij wist maar liefst 8 seconden van zijn beste tijd af te halen en liet een 3.51.04 klokken, wat een kampioenschapsrecord opleverde. Daarnaast heeft hij hiermee bij de Junioren B de snelste tijd ter wereld. 

Sem zijn oranje koffer staat gepakt en welke afstanden hij gaat rijden wordt in Korea door de bondscoach beslist. 

Vast en zeker zal het een prachtige ervaring worden voor deze jonge Alphense topsporter.