41ste editie Oldtimerdag Alphen wordt weer fantastisch

Aanstaande zaterdag 16 september staat de 41ste editie van de Oldtimerdag Alphen op de agenda. De organisatie is druk bezig met alle voorbereidingen en wij vroegen bestuurslid Marcel Benschop welke plannen er voor dit jaar zijn gemaakt.

Het programma

"Traditiegetrouw beginnen we met de rondrit door het Groene Hart. Met ruim 100 deelnemers belooft dit weer een prachtige rit te worden door de mooie omgeving en langs al het moois wat Alphen te bieden heeft." Na de rondrit sluiten de deelnemers aan op de Hooftstraat en Oudhoornseweg, waar nog meer deelnemers zullen staan met hun oldtimers. "Iedereen heeft er weer ontzettend veel zin in. De deelnemers vinden het leuk om vragen te beantwoorden en een praatje te maken. Het is echt hun passie en gelukkig zit het weer mee, want dat resulteert altijd in hoop deelnemers omdat ze dan graag hun auto uit de garage halen", vertelt Marcel. 

Komt dat zien: oude NOS wagen

Ieder jaar probeert de organisatie ook iets vernieuwends te brengen. Dit jaar is dat een oude NOS wagen. "Dit is super gaaf voor het jongere publiek. Er zijn allerlei voorwerpen mee waarmee ze laten zien hoe het vroeger in zijn werk ging als er op locatie gefilmd moest worden. We gaan verder nog niets verklappen, kom vooral zelf langs om het te bekijken!"

En terug van weggeweest, zijn de oude slepertjes en duwertjes in de Rijn langs de Oudhoornseweg. "Dit hebben we vroeger ook wel eens gedaan maar dat gaan we nu weer een nieuw leven inblazen."

Marcel vertelt enthousiast over de deelnemers. "Voor degene die van deze liefhebberij zijn hobby heeft gemaakt en daar veel passie, liefde en tijd in stopt is dit een prachtige dag. Iedereen heeft een andere smaak en daardoor is er zoveel te zien. We hebben dan ook een prijsuitreiking in 10 verschillende klasses. Naast oldtimers doen er ook youngtimers mee en is er een speciale categorie voor de nieuwe auto's zoals je ze ziet in films als Fast & Furious, de JDM cars. 

Feest met DJ's & live muziek

Op de parkeerplaats naast Bezemer Fitness wordt een groot Sunset Oldtimerdag feest georganiseerd door Bezemer Fitness en Sunset Beachbar. Hier kan je gezellig een drankje doen en er zullen DJ's en live zangers optreden. Het programma hier start om 12:00 uur en er zijn ook leuke kidsactiviteiten

Kortom, de Oldtimerdag is een dag voor jong & oud! Lees meer informatie op oldtimerdag-alphen.nl