Fietsroute Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een echte fietsstad. Je vindt er diverse leuke, mooie en bijzondere fietsroutes. Of je nu door de polder wilt fietsen, de dorpen wilt ontdekken of juist een leuke fietsroute rondom het centrum van Alphen aan den Rijn wilt fietsen.

Laat je verrassen door de mooie natuur, fiets langs het water, ontdek leuke streekwinkels, mooie uitzichtpunten en breng een bezoek aan de leuke horeca langs de fietsroutes. Omdat Alphen aan den Rijn zich midden in de Randstad bevindt, kan je alle kanten op fietsen. Zoek de gezelligheid op in de stad, of ontdek het groen in de omgeving van Nieuwkoop. Ga eropuit met de fiets en ontdek hoe mooi de regio is!

Of je nu een fietser bent die graag de rust op zoekt en liever voor een ontspannen, korte fietsroute gaat, of juist een hele dag op pad wilt en een verre fietsroute af wil leggen. De route De Hollandse Limes neemt je mee langs de Romeinse geschiedenis van Alphen aan den Rijn. Fiets langs de Oude Rijn, richting Leiden en via Zwammerdam weer terug naar Alphen, de Wereldstad aan de Hollandse Limes.

Ben je gek op mooie bloemen en natuur? Dan is de route Tuinen en Kwekers iets voor jou! Ontdek het schone van Boskoop, fiets dwars door het groene Hart en ontdek wat voor moois Boskoop en haar omgeving te bieden heeft. Je startpunt is bij het station van Boskoop en brengt je langs de tuinen van Boskoop naar Bodegraven, Reeuwijk en Hazerswoude Dorp. Ontdek in Hazerswoude het Vaarddorp Rietveld en ontdek onderweg leuke streekstallen.

Ontdek fietsroutes

Benieuwd naar welke fietsroutes er allemaal te vinden zijn in en rondom Alphen aan den Rijn? In samenwerking met PReT hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. Je kan handig een GPX bestand downloaden én we geven je tips voor mooie plekjes langs de routes.

Bekijk meer