VVV Alphen

Het in het centrum gelegen VVV is een goed startpunt voor een bezoek aan Alphen aan den Rijn en haar groene omgeving. Wil je shoppen, golfen, wandelen, fietsen of lekker eten in een van de restaurants, die het centrum rijk is? Of wil je wat langer blijven om het Groene Hart te ontdekken met haar mooie natuur en leuke plekken en plaatsen om Alphen heen. Zoek dan een sfeervolle bed & breakfast, camping met huisjes of hotel in Alphen. Een team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers staat klaar om je over de vele bezienswaardigheden en de mooiste routes te vertellen.

Fiets- en wandelroute Langs Bijzondere Muurschilderingen. 
Alphen aan den Rijn telt vele muurschilderingen. De fraaie route is mede tot stand gekomen door Joost Zwagenburg, graffiti- en street art kunstenaar.

Naast informatie van onze baliemedewerkers kun je bij het VVV terecht voor informatiedragers in vorm van flyers, boekwerkjes, routes, kaarten etc. Verder worden er cadeaucards en kleine souvenirs verkocht. Je bent van harte welkom!

 Je vindt de VVV in de bibliotheek aan de Aarkade nummer 10, in het centrum bij het winkelcentrum de Aarhof.  

2022 Limes-jaar

Dit jaar staat in teken van de Romeinen en de Limes-route. Je komt steeds meer punten in de omgeving tegen, die refereren aan deze periode. Zo staat Rufinus bij de Swaenswijkbrug. Een Cananefaat (vroeger: Kaninefaat), die in die tijd aan de lage zijde woonde. Bij de Maximabrug staan nog drie beelden. Dat zijn Antonia met haar dochter Livia (burgers) en de Romeinse legionair Aurelius.

Wil je op een speelse manier meer leren over de Limes en de Romeinen, koop dan het Romeinse Limes kwartet bij de VVV. Daar vind je ook nog een aantal interessante informatiedragers.

Ook een aanrader is de nieuwe wandeling ‘Stadswandeling Pleisterplaats Albaniana’. Deze route leidt je langs vele punten die een link hebben met de Romeinse tijd.

De medewerkers voorzien je graag van ideeën voor uitstapjes, een plattegrond en nog veel meer.