Zwammerdam heeft weer een kroeg in het centrum: BLOOM

Het klassieke bruine café in Zwammerdam heeft veel namen en eigenaren gehad: De Platte Buis, Het Gezwam en ‘t Geluk, om er maar een paar te noemen. Maar het lukte de ondernemers steeds maar niet om de deuren langere tijd open te houden. Patrick van Leeuwen (50), die verderop in het dorp woont, denkt precies te weten wat Zwammerdammers en passerende fietsers zoeken in een café.

Samen met zijn zakenpartner en vriendin Nicole Rouwhorst (51) hebben ze de deuren van hun café BLOOM onlangs geopend.

De ligging is wat Van Leeuwen betreft ideaal. ,,We zitten natuurlijk mooi in het centrum van het dorp, maar ook op een kruispunt waar heel veel wandelaars en fietsers langskomen. Zwammerdam is natuurlijk best een klein dorp, maar het is echt geen slaapdorpje zoals mensen misschien zouden denken. Ik ben hier zelf drie jaar geleden komen wonen en was meteen verrast over hoe levendig het was. Er zijn veel verenigingen en sociale activiteiten, maar er is nu helemaal geen kroeg of snackbar. Daar is zeker een markt voor.”

Dat het de vorige eigenaren niet is gelukt het café draaiende te houden, wekt geen zorgen op bij Van Leeuwen. ,,Wat wij gaan doen is heel anders dan wat die horecaondernemers deden. Als ik het goed begrijp waren er bijvoorbeeld erg onduidelijke openingstijden en waren ze erg inconsistent open. Ook waren ze soms dicht op dagen dat het heerlijk 30 graden was. Dat kan je besluiten, maar dat kost je wel klanten. Ook probeerden ze er een soort bistro van te maken. Dat is hartstikke leuk, maar niet wat mensen in Zwammerdam zoeken.”

Koffie, friet en bier

In Bloom zal het er heel anders aan toegaan, vervolgt de ondernemer. “We communiceren duidelijke vaste openingstijden. We zijn geopend van woensdag t/m zondag. Op sommige dagen ook voor een kopje koffie met een taartje en vanaf de middag voor een lunch. In de loop van de middag zal het weer de functie van een oude kroeg aannemen. Daarnaast zal de snackbar zoals vanouds weer aanwezig zijn.”

Volgens Reinier Kroes, de eigenaar van het pand, waren er veel ondernemers met interesse om het pand de komende tijd te huren. ,,Maar Patrick was enorm enthousiast en had een goed concept. Het is een prachtige locatie, dus ik heb er vertrouwen in dat het wat kan worden.”

Openingstijden Snack

Maandag en Dinsdag gesloten. Woensdag en donderdag 16.00-20.00 uur. Vrijdag en zaterdag 12.00-20.00 uur. Zondag 14.00-20.00 uur. 06-45559456

Openingstijden Cafe

Maandag en Dinsdag gesloten. Woensdag en donderdag 9.30-22.30 uur.

Vrijdag en zaterdag 9.30-00.30 uur. Zondag 9.30-21.30 uur.

Molenstraat 7, 2471 AA Zwammerdam. 06-51573920