Feestelijke decembermaand

De feestelijke decembermaand staat voor de deur! Dat betekent gezellige lichtjes, Sinterklaas, Kerst, lekker eten en cadeautjes! Wij hebben de gezelligste evenementen en belangrijke data voor je op een rij gezet in onze gemeente.

Sinterklaas intocht - Zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november 2023 zal de intocht van Sinterklaas en de Pieten plaatsvinden in het centrum van Alphen aan den Rijn. De hele dag zijn er allerlei activiteiten en optredens in het centrum.

Het programma voor de dag:
10.30 uur – Muziek en entertainment op het Rijnplein
11:30 uur – Aankomst Pakjesboot 12 
11:45 uur – Ontvangst burgemeester op podium
12:00 uur tot 14:00 Sint en Pieten lopen door het centrum

Vanaf 22 november zullen er op woensdag en zaterdag verschillende activiteiten voor kinderen plaats vinden. Kom langs om samen Sinterklaas te vieren. 
Op zaterdag 2 december zal de Sint samen met zijn Pieten de Aarhof bezoeken.
Op 22 november van 13:00 – 16:00 uur zal er een mogelijkheid zijn om Sinterklaas te ontmoeten. Dit vindt plaats bij de ingang van Intertoys / MediaMarkt / SoLow.

Sint intochten dorpen

Boskoop 18 november 14:00 uur, aankomst bij de galerij

Zwammerdam 18 november 14:30 uur, in het Ziende park met optocht door het dorp

Aarlanderveen, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijn en Koudekerk aan den Rijn 25 november

sinterklaas met pieten op op een boot.

Verlichting in het Alphense Centrum

Nog even en de drukke maar oh zo gezellige laatste maanden van het jaar komen er weer aan. Vanaf 8 november wordt de sfeerverlichting in de winkelstraten van het Alphense centrum opgehangen en vanaf eind november komen hier gezellig verlichte kerstbomen bij. De winkeliers zorgen feestelijk verlichtte straten zoals de Raadhuisstraat, Van Mandersloostraat, St. Jorisstraat en van Boetzelaerstraat. 

Kerst - in Alphen

Op 16 december van 13:00 – 16:00 uur zal er net zoals bij Sinterklaas een mogelijkheid zijn om om de Kerstman te ontmoeten. Dit vindt plaats bij de ingang van Intertoys/ MediaMarkt/ SoLow.

Op 17 december zal van 13.00 - 16.00 uur het Dickens koor door het centrum klinken.